DE TURKSE KEUKEN

Turkije is een land dat zich in zijn langste lengte uitstrekt over een afstand van 4000 km, zeg maar de afstand Noord-Zweden tot Zuid-Spanje.

Het is dan ook een haast onmogelijke opdracht om de “Turkse keuken” onder één hoedje te vangen of op één menukaart samen te vatten. Maar in zijn grootste en roemrijke geschiedenis heeft dit uitgestrekte land steeds gestreefd naar eenheid in al zijn verscheidenheid. Turkije werd honderden jaren lang bestuurd door het machtige geslacht van de Sultans.

Vandaag is het land natuurlijk een democratische Republiek, maar voor wat onze menukaart betreft, maken we grotendeels nog steeds dankbaar gebruik van de gastronomische ideeën uit de keukens van de grote heersers van weleer. U wordt dus bediend als een ware Sultan!

TURKSE WIJNEN

De Turkse wijncultuur kan bogen op ’s werelds rijkste ervaring. Op het Anatolisch plateau, in Capadocië en in het Egeïsch kustgebied zijn er sporen van wijnbouw teruggevonden van 4000 voor Christus. Op onze wijnkaart selecteerden we de meest uitgelezen wijntjes uit alle drie deze gebieden. De echte wijnkenner voelt zich zeker thuis in “Restaurant Anatolia”. 

Contact

Zin om ook eens heerlijk gastvrij te genieten? Reserveer uw tafel bij Restaurant Anatolia.

Graag tot binnenkort!

Evence Coppéelaan 22
3600 Genk
T: +3289791970
E: info@anatoliagenk.be